FRANZISKA

MUSIKKFESTIVAL - FREMTIDENS ARTISTER
8.-11. APRIL 2019

OSLO

FRANZISKA

SAMHOLD: Franziska har fått med seg en god gjeng talentfulle musikere på laget, alle elever på Høyskolen Kristinia  Bilde: Herman Ellegård Tekst: Signe B. Thon Brekke

Franziska (21) blotter kjærlighetslivet sitt i egenskrevne låter på Kristiania LIVE 8. April.

I et øvingsrom på campus Fjerdingen møter vi Franziska og klassekameratene. Bandet er satt sammen i anledning Kristiania LIVE, og gleder seg til å spille sammen på scenen. I øvingsrommet er det avslappet og hyggelig stemning, og det er tydelig at hele gjengen trives med å øve sammen.


Franziskas låter handler hovedsakelig om kjærlighet, noe de aller fleste har kjennskap til. Likevel har hun funnet en litt annerledes vri på de tradisjonelle kjærlighetssangene.


—Det er mange som skriver om den ene gutten som knuste hjertet ditt, men for meg er kjærlighet noe som er «her og nå», forklarer sangeren.


Bandet har drevet med musikk hele livet, og ønsker å gå i den retningen de elsker mest. Musikken er jazzinspirert og funky, og samspillet er godt. Franziskas fløyelsmyke stemme formidler historier med innlevelse og attitude.


For å få et innblikk i bakgrunnen til bandmedlemmene spør vi hvilke artister de så opp til som barn. Sangeren nevner Alicia Keys som inspirasjon, mens instrumentalistene går for Metallica og Pink Floyd. Hele bandet bryter ut i latterkrampe når bassisten nevner DDE som barndomsfavoritter.


Etter å ha hørt en smakebit under øvelsen gleder vi oss til å få høre mer på Kristiania LIVE.
Dette er å anbefale!

Vi er sponset av:

FØLG OSS PÅ