TRAUMA

MUSIKKFESTIVAL - FREMTIDENS ARTISTER
8.-11. APRIL 2019

OSLO

TRAUMA

BARBEINT: Henrik Wilhelmsen fremfører sin historie ærlig og med stolthet
Foto: Sondre Formo Lindheim Tekst: Signe B. Thon Brekke

Henrik Wilhelmsen (28) deler det vonde og viktige i håp om å kunne hjelpe andre under Kristiania LIVE.


Hva skjer med et menneske som har opplevd vold og mishandling, og hvordan kan vi hjelpe? Dette er spørsmål Henrik vil sette lys på med sin forestilling TRAUMA.


I samarbeid med flere dyktige, og kreative sjeler har han utviklet en forestilling som forteller hans egen historie på en ærlig og sår, men også spennende teatralsk måte. Med både selvkomponert musikk, og innslag fra en av hans favorittartister tar TRAUMA oss med gjennom livet til en gutt som har opplevd ekstrem omsorgssvikt.


—Veien ut startet da jeg begynte på folkehøgskole. Der var det en fantastisk rektor som sa rett ut «vi ser deg og vi kan ikke la dette gå! Nå må det skje noe.», forteller Henrik.


Det var starten på en lang prosess med å anerkjenne hva han hadde opplevd, og å finne tilbake til det menneske han var ment å være. I tillegg til folkehøgskolerektoren takker han også gode psykologer og medpasienter for hjelpen, men også musikken. Sang ble nemlig en viktig måte for Henrik å få utløp for følelser og ord han ikke turte å si.


—Jeg burde egentlig vært i en grøftekant på Brugata, men jeg fikk hjelp. Og nå, etter åtte år med hardt arbeid har jeg endelig kommet meg på beina både psykisk, fysisk og økonomisk, sier artisten.


Mandag 8. April kan du se Henrik og teamet i TRAUMA på scenen. Selv om denne showcase forestillingen er ment å hjelpe andre i samme situasjon er dette noe absolutt alle har godt av å få med seg. For jo mer vi vet, jo mer kan vi hjelpe. Vi gleder oss!


Vi er sponset av:

FØLG OSS PÅ